.

 

Първите стъпки на претендентите за MasterChef България застрашават живота на журито – на 3 март от 20 часа по bTV

На 3 март от 20:00 часа световният феномен MasterСhef ще направи своята премиера в ефира на bTV

На 3 март от 20:00 часа световният феномен MasterСhef ще направи своята премиера в ефира на bTV. Хиляди любители готвачи от цялата страна опитаха възможностите и капацитета си, за да станат част от шоуто, да натрупат необходимите и знания и опит, за да влязат смело в професионалната кухня. Но само 80 българи бяха избрани и имаха привилегията да се явят на кастингите пред най-авторитетното жури – Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев. Претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева са готови да влязат в ожесточени битки, но предизвикателството пред тримата топ готвачи e не по-малко сериозно. Всеки от тях е амбициран да откриве новата звезда на българската кулинарна сцена.

В празничната вечер на 3 март зрителите на bTV ще видят за първи път 80-те фена на кулинарията, които получиха шанса да променят живота си. Пристъпвайки прага на студито на MasterChef всеки от тях ще има 60 минути, за да приготви ястие, с което да спечели интереса на тричленното жури и престилката, която ще носи през цялото си участие в шоуто. Но едва 40 от тях ще продължат в следващия етап.

В първия епизод на най-голямото кулинарно състезание в света зрителите на bTV ще видят много любопитни персонажи, ситуации и емоции. Амбиция, самоувереност, вълнение, но и притеснение владеят млади и стари преди да представят блюдата си за оценка. От своя страна Петър, Виктор и Андре ще преминат през изумление, учудване, раздразнение, разочарование и обида, но това няма ги отчая, а търпението им ще бъде възнаградено.

Сред първите претенденти за титлата MasterChef са крехка студентка по психология, която без притеснение коли и транжира животните преди да ги превърне в неустоими деликатеси, човек, който набавя сам храната за семейството си от две десетилетия, дама, която ще застраши здравето и живота на дегустаторите, млад мъж, живеещ втори живот, благодарение на любовта към храната и рапър от Холивуд със страст към кубинските вкусове. Дали обаче ще успеят да впечатлят трима от най-добрите готвачи на България или ще се окажат неподготвени за високите изисквания на професионлистите, ще стане ясно във вторник от 20:00 часа по bTV .


От днес, 2 март, всеки ще може да се почувства като истински MasterChef в собствения си дом като спечели оригиналната престилка на участниците. Единственото, което трябва да направи, е да приготви любимата си салата, предястие, основно ястие и десерт, да го снима и да качи снимката в специалното приложение на страницата на MasterChef България във facebook (https://www.facebook.com/BG.MasterChef). Играта ще продължи до 16 март, а авторите на двайсетте снимки, събрали най-много харесвания ще получат емблематичната готварска престилка на българските претенденти за титлата MasterChef.