.

 

Треньорите от "Гласът на България" показват любимите си ястия в кухнята на MasterChef

Гледайте във вторник от 21:00 часа по bTV

Във вторник от 21:00 часа в отборната битка на MasterChef по bTV хоби-готвачите ще са въоръжени със собствена стратегия и всяко звено в екипната работа ще бъде от значение. Гладиаторите ще се борят за имунитет и ще вложат повече креативност с основния продукт в кулинарията – брашното. В ресторанта на MasterChef ще влязат треньорите на „Гласът на България”, за да предизвикат елита на хоби-готвачите в България да приготвят по-добре техните любими ястия, а решението дали затруднят или провокират своите конкуренти ще даде значката на този, който използва оптимално продуктите.

Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предизвикат два отбора от най-добрите хоби-готвачи да приготвят тристепенно меню от предястие, основно и десерт, в които задължително да присъства брашно. Кулинарите ще трябва да представят впечатляващи порции в рамките на 60 минути, като се съобразят с условието, че на всеки 15 минути капитаните ще посочват най-слабия играч, от когото ще се лишат. В напрегнатата и безмилостна битка за имунитета на MasterChef стратегията за избор на екип, разпределението на задачите и планът за ред на отпадане ще се окажат решаващи, а заявката, че ще сервират на строгото и справедливо жури – мотивираща. Неограничените възможности на брашното и оптималното използване на силите ще се превърнат в рибна супа с домашно хлебче, свеж киш, патешко с бухтичка, „прабългарско” калцоне, плодов тарт и бисквитен сандвич. А кое меню ще допадне повече на журито, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

Отборът, който впечатли експертите, ще продължи борбата за имунитет в стрес тест. В кухнята на MasterChef ще влязат четирима души с безпогрешен усет да таланта – треньорите на „Гласът на България”, които ще демонстрират на гладиаторите любимите си ястия. Поли Генова ще представи крем „Дипломат”, чиято рецепта баба й е донесла от главния готвач в българското посолството във Франция. Камелия ще признае, че не може да готви, но пък обожава калкан с пюре от карфиол и салса от авокада и манго. Иван Лечев ще разкаже за пътуване до Бостън, където е опитал едни от най-добрите ребърца с бърбън барбекю сос, а Владимир Ампов -Графа ще сподели римски спомен за канелони с романтичен привкус. Хоби-готвачите ще трябва да приготвят по едно от ястията, като капитанът на отбора-победител ще разпредели задачите. След 60 минути авторите на четирите най-сполучливи чинии ще продължат състезанието за имунитет. Музикантите ще вдъхновят готвачите, ще ги предизвикат да се „подмазват“ и ще ги успокояват, но в кухнята ще се възцари добро настроение и пълен заряд от креативизъм. Иван Лечев ще добави и още един подарък за кулинаря, който успее да се пребори за значката – бутилка вино с неговия лик и автограф.

В последното предизвикателство Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще подложат четирима кулинари на предизвикателството да пазаруват за свой конкурент. В рамките на 5 минути те ще трябва да съберат минимум 6 продукта, един от които - протеин, за да затруднят или провокират опонента си. В рамките на 45 минути те ще разполагат само с тези артикули, като могат да преценят кои от тях да използват в своята авторска рецепта. Интересни идеи за чиния от ориз, нов прочит на руло „Стефани“, нетрадиционно филетиране на риба и подсказки от журито ще създадат впечатляващи ястия. Рисковите решения ще изумят професионалистите, но кой ще докаже, че е най-достоен да грабне имунитета, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.