.

 

Браунито на Емануел Июджи (РЕЦЕПТА)

Продукти:

За сухата смес:

смлени орехи – 80 г

брашно от лимец – 150 г

Кокосово брашно – 50 г

овесени ядки смлени – 70 г

2 супени лъжици какао

щипка сол

чаена лъжичка сода

 

За течна смес:

100 г шоколад с подсладител

35 г кокосово масло

70 мл прясно мляко

50 г кокосова захар

20-30 г мед

1 чаена лъжичка оцет

 

За шоколада от орехи:

орехи смлени 50 г

1 лъжичка фъстъчено масло

1 с. л. какао

50 мл мляко

50 г кокосово масло

1 с.л. мед

 

За ягодовата пяна:

50 г нарязани на ситно ягоди

50 мл мляко

30 г кокосово масло

50 мл вода

1 лъжичка мед

 

Приготвяне:

Смесваме сухите продукти за брашното и продуктите за течна смес поотделно. След това прибавяме течните продукти към сухите и ги смесваме внимателно, така че да се получи еднородна смес. Печем в тавичка на предварително загрята фурна 180 градуса, около 20 минути.

През това време смесваме продуктите за ореховия шоколад и ги разтапяме на водна баня до получаване на хомогенна смес. Когато браунито е готово, го заливаме с шоколада. Смесваме продуктите за ягодова пяна в сифон и аранжираме браунито с нея по желание.