Продукти:
За сухата смес:
смлени орехи – 80 г
брашно от лимец – 150 г
Кокосово брашно – 50 г
овесени ядки смлени – 70 г
2 супени лъжици какао
щипка сол
чаена лъжичка сода
За течна смес:
100 г шоколад с подсладител
35 г кокосово масло
70 мл прясно мляко
50 г кокосова захар
20-30 г мед
1 чаена лъжичка оцет
За шоколада от орехи:
орехи смлени 50 г
1 лъжичка фъстъчено масло
1 с. л. какао
50 мл мляко
50 г кокосово масло
1 с.л. мед
За ягодовата пяна:
50 г нарязани на ситно ягоди
50 мл мляко
30 г кокосово масло
50 мл вода
1 лъжичка мед
Приготвяне:
Смесваме сухите продукти за брашното и продуктите за течна смес поотделно. След това прибавяме течните продукти към сухите и ги смесваме внимателно, така че да се получи еднородна смес. Печем в тавичка на предварително загрята фурна 180 градуса, около 20 минути.
През това време смесваме продуктите за ореховия шоколад и ги разтапяме на водна баня до получаване на хомогенна смес. Когато браунито е готово, го заливаме с шоколада. Смесваме продуктите за ягодова пяна в сифон и аранжираме браунито с нея по желание.