.

 

Добромир Ганчев показа рецептите за крем супа от целина в хлебче и хлебен кейк, с които спечели имунитет в MasterChef

Победителят в кутията на MasterChef Добромир Ганчев - Добата показа в детайли рецептите, с които спечели имунитет специално "за ненаситните" фенове на кулинарното шоу в интернет. В ексклузивното видео на сайта masterchev.btv.bg музикантът и сервитьор сподели, че необходимите съставки за ястията, които впечатлиха Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, са достъпни и всеки може да си ги приготви за обяд или вечеря. Предимство пред конкурентите му в MasterChef му даде и рационалното използване на продуктите, като целта му беше всичко да влезе в употреба.

За супата в хлебче Добата използва целина, лук, чесън, сметана и хамон. Като първа стъпка той отряза капачето на хлебчето и издълба вътрешността му. Изпече го за 5 минути в предварително загрята на 200 С фурна, за да стане малко по-твърдо и да не пропуска течността на супата. Междувременно загря вода, в която свари нарязаните целина и лук, овкусени с малко сол и черен пипер. Докато чака зеленчуците да се сварят, Добата наряза няколко скилидки чесън на тънко и ги запържи в зехтин, за да направи "чипс", а в ароматизираната мазнина постави и любимите си жулиенчета хамон, докато станат хрупкави. Когато целината и лукът омекнаха, Добата ги премести в съд за пасиране, добави малко количество от бульона, както и сметана на тънка струйка. Разби ги до хомогенна смес и доовкуси със сол и черен пипер.Сервира като изсипа крем супата в изпеченто хлебче, постави отгоре чипса от хамон и чесън.

За хлебния кейк Добата сложи замразени къпини със захар да се сварят и добави желатин, за да стане полу-гъста смес. И обърна внимание, че докато сместта изстива, допълнително ще се сгъсти. Вътрешността на хлебчето раздроби до трохички, смеси го с накълцани орехи, стафиди, добави кленов кироп и масло, а след това го оформи като блат в ринг. Върху него постави нарязани парченца круша и го остави във фризера, за да стегне. След това постави втория слой от къпиново сладко и отново върна във фризера. Междувременно сложи в касерола лимончело с малко захар и желатин, които превърна в гъста смес чрез редуциране. Постави и него в ринга и охлади за 10-тина минути. 

Цялата рецепта можете до видите тук: