.

 

Голям наплив за участие в състезанието по готвене MasterChef по bTV в София

Екипът на bTV Новините стана свидетел на големия наплив за участие в състезанието по готвене MasterChef в първия ден на кастингите в София вчера.

Хора от всички възрасти и професии представиха пред професионални готвачи своите най-добри ястия и интересни житейски истории, готови на всичко, за да влязат в най-голямата кухня в българския ефир. Сред тях се откроиха професор по генетика, квестор от Народното събрание, фармацевт, погребална агентка, нападателка в женския отбор по футбол и много други колоритни личности. Желанието да докажат своите възможности накара някои от кандидатите за кулинарна слава да се завърнат от Швейцария, Италия и Германия, да прекратят командировки в страната и дори да преодолеят травмите си и да представят своите „шедьоври в чиния” с патерици.   

„Първият сезон мотивира хората да готвят още повече и наяве излизат много таланти. Оказа се, че хоби готвачите в България са много!” – коментира Chef Андрей Стоилов, който прави предварителната оценка на кандидатите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева.

Кастингите в София продължават до понеделник, 21 декември, а най-големите фенове на MasterChef ще имат възможността да се срещнат лично с Chef Виктор Ангелов на 19 декември, събота, в 13:00 часа пред хотел „Феста”.

Те ще могат да обменят рецепти и идеи за изтънчени вкусове, да вземат автограф и да се снимат с председателя на журито на любимото кулинарно състезание в българския ефир.