.

 

Напрегната отборна битка с бира и наденички в съботния епизод на MasterChef

В съботната отборна задача най-добрите хоби-готвачи на България приеха предизвикателството да приготвят храната за своеобразен Beer Fest, организиран от MasterChef и Шуменско.

Сините и червените, за чиито капитани журито определи съответно Осман и Евтим, трябваше да създадат меню с три вида ръчно приготвени наденички за 27 гладни метъл музиканти, доведени на гости от любимеца от сезон 6 -  Добромир Ганчев-Добата. Задачата беше допълнително усложнена с условието всяка от приготвените 3 вида наденица да се съчетава с един от трите вида Шуменско - Светло, 100% Малц и Авторско пиво Тъмният малц. Червените съчетаха Светло с пилешки наденички с пармезан и мащерка, 100% Малц със свинска наденичка с пикантно кисело зеле, а Тъмният малц комбинираха с вкуса на телешко със сос с хрян.

Сините от своя страна заложиха на пилешки наденици с гарнитура варени картофи и пикантна майонеза към светлата бира, 100 % Малц съчетаха със свински наденички с праз и горчичен сос, а за Тъмният малц предложиха наденички от свинско и телешко с гарнитура карамелизиран лук. След много забавна вечер с музика, вкусна храна и, разбира се, пивка бира, гостите на Beer Fest-a прецениха, че по-добри са сините. И въпреки трудната комуникация помежду им по време на готвенето, те бяха тези, които се качиха на балкона.

Ако не сте разбрали какво се случи на елиминацията след това, гледайте целия епизод 14 на btvplus.bg