.

 

Популярни лица от родния шоубизнес - специални гости в MasterChef

Втора елиминация за хоби-готвачите в предаването

Тази неделя в кухнята на MasterChef ще влязат популярни лица от света на шоубизнеса в България. Тяхното специално гостуване в ресторанта на шоуто ще накара участниците да надскочат себе си и както винаги - да се преборят с времето.

В неделната вечер хоби-готвачите ще имат за задача да приготвят агнешко за основно ястие и десерт за 12 гости за 60 минути. Предводители на двата отбора ще бъдат Димитър и Добата, които направиха неочаквано успешен тандем миналата неделя по време на стрес теста в шоуто. И двамата хоби-готвачи са решени да се докажат, защото за всеки един от тях това ще бъде трета битка начело на отбор. Разликата е, че този път не капитаните, а хоби-готвачите ще избират своя отбор и капитан. В отборната битка няма да вземат участие Виолина и Краси, които се представиха най-зле на стрес теста и отидоха на директна елиминация.

Гостите, които ще дегустират храната и ще определят победителя в отборната битка са – Катето Евро, Николаос Цитиридис, Иван Лечев, Михаела Филева, Графа, сем. Александра и Даниел Петканови, Сашо Кадиев, Славена Вътова, Любен Дилов – син, Pavell & Venci Venc’.

След като резултатът от отборната битка стане ясен, 3-а души ще се присъединят към Виолина и Краси. Както повелява традицията, елиминацията ще започне с проверка на знанията. Победителят, обаче, ще получи правото да реши съдбата на останалите. А те ще трябва да направят торта, за която знаят само основните съставки, но не и как те се миксират. Кой ще бъде вторият участник от хоби-готвачите в топ 10, който ще напусне шоуто, зрителите ще видят на 25 октомври от 20.00 часа.

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“, в която гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Там те споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите са  застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.