.

 

Състезание по лицеви опори с Андре и уроци по филетиране на риба от Виктор във втория ден от кастингите на MasterChef – в сряда от 21:30 часа по bTV  

Във втория ден от кастингите журито на MasterChef – Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев, ще се срещне с втората порция хоби-готвачи, претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лв. Кураж и любознателност, прецизност с ножа и познаване на различните кулинарни техники, въображение и сръчност – това са критериите за оценка на кулинарните авторитети, които могат да променят живота завинаги.

Млад софиянец с дипломи за IT, рейки и екскурзовод, произвежда сам овчето сирене, с което ще опита да заслужи престилката на MasterChef. 23-годишна запалена кулинарка ще премери сили с Chef Токев в състезание по лицеви опори, а Chef Ангелов ще даде урок по филетиране на риба и ще изпита участник като извънредно предизвикателство по пътя към професионалната кухня. Домакиня, която се готви за 42-киломентровия маратон по бягане в Ню Йорк, ще се опита да „отвее” експертите със скъпи продукти и ще се съревновава с представител на траурно-обредния бранш, който се успокоява с приготвянето на рецепти за дълголетие. Ловджия-хирург ще покаже умения с хладно оръжие пред Виктор, Андре и Петър, които пък, от своя страна, ще пробват от киселото зеле на Мисис България.

В кухнята на MasterChef ще бъдат приготвени и много традиционни български ястия – дърпана баница, пиле по Копривщенски, сарми и пататник. Но дали облечените в автентични носии хоби-готвачи ще проявят фантазия и ще трансформират чиниите си в хармония от вкусове и визия? Кои ще бъдат „ястията на живота”, които ще заслужат аплодисментите на журито, ще бъде ли достатъчно да е „просто и вкусно” и дали най-сладките победи са, когато рискуваш? Дали осанката и движението на леопард в кухнята могат да те класират сред най-добрите хоби-готвачи на България – в сряда от 21:30 часа в MasterChef по bTV.